Gradska vlast ima nejednake kriterije za različite projekte na području grada

Istovremeno se području grada odvijaju građevinski radovi u sklopu nekoliko drugih projekata

Zaista smo iznenađeni prošlotjednim izjavama gradskih čelnika i Rješenjem komunalnih redara Grada Crikvenice budući da svojim postupanjem nanose izravnu štetu projektudogradnje luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luke Crikvenica, koji je važan za sam grad, ali i njegove građane. Jednako čudi i činjenica da je Rješenje o obustavi radova upućeno na investitora, odnosno Županijsku lučku upravu Crikvenica, umjesto na Izvođača – Zajednicu ponuditelja. Unatoč tom propustu, sukladno rješenju,Županijska lučka uprava Crikvenica odmah je obavijestila Izvođača o zaustavljanju svih radova, što je i učinjeno.

Nakon toga, inicirali smo sastanak vezano za projekt Dogradnje luke Crikvenica na koji smo pozvali gradonačelnika Damira Rukavinu, predstavnike Zajednice ponuditelja, nadzornog inženjera i voditelja projekta, no gradonačelnik se sastanku nije odazvao, već njegove dvije zamjenice. Predstavnicama Grada prezentirali smo trenutačnu situaciju s radovima, predstavili izazove s kojima se trenutačno suočavamo te jasno argumentirali zašto je potrebno produljenje radova na nekoliko dana, što smo tražili u nekoliko navrata i što je odbijeno. Jedan je od naših zahtjeva bio vezan i za polaganje kamenog materijala u more, što Grad odjednom predstavlja kao svoj zahtjev, upravo kako bi se spriječilo stvaranje kamene prašine te uredila površina na kojoj se taj materijal trenutačno nalazi – jer od samog početka projekta vodimo računa o sigurnosti šetača i kupača na obližnjem kupalištu, u ljetnoj sezoni.

Unatoč izazovima koje je pred ovaj strateški projekt postavio Grad Crikvenica i nerazumijevanju s njihove strane, u jesen planiramo nastaviti s redovnom komunikacijom s predstavnicima gradske uprave, s ciljem zadovoljstva svih sudionika na ovom projektu.

Činjenica je da gradonačelnik ima različite kriterije i stavove za projekte koji se u gradu odvijaju, odnosno da Odluke ne vrijede za sve projekte na jednak način. Tome u korist govori podatak da je na području Grada Crikvenice odobrio produženje roka izvođenja za 13 javnih radova izvan rokova koji su propisani Odlukom o privremenoj zabrani i ograničavanju građevinskih radova za vrijeme turističke sezone. Takvim postupanjem Grad Crikvenica ne pokazuje razumijevanje za strateški projekt dogradnje luke Crikvenica, čija je realizacija u interesu svih naših sugrađana.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.