Crikvenička lučka uprava nizom događaja obilježava 20. godina postojanja

Županijska lučka uprava Crikvenica ove godine obilježava 20 godina svog postojanja. Naime, tadašnje Županijsko poglavarstvo je 1999. godine donijelo odluku o osnivanju 8 županijskih lučkih uprava na području Primorsko-goranske županije među kojima i Županijske lučke uprave Crikvenica. Ravnatelj Županijske lučke uprave Crikvenica Mario Kružić je povodom obilježavanja toga jubileja održao pressicu na kojoj je najavio događaje koji nam predstoje u narednim danima.

Događaj kojim započinjemo održati će se već ovaj petak, 6. prosinca, na Veloj paladi kraj spomenika Ribar. Naime, odlučili smo spojiti navedenu obljetnicu i blagdan svetog Nikole, zaštitnika djece, pomoraca i ribara, i počastiti naše sugrađane friganim ribicama i pićem. Čašćenje organiziramo u suradnji sa Udruženjem obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine.

Također, istoga dana predviđeno je i tradicionalno polaganje vijenca u more u čast svim preminulim ribarima i pomorcima, a ove godine ćemo se posebice prisjetiti nažalost prerano preminulog bivšeg ravnatelja Franje Matejčića.

Već sljedeći dan, 7. prosinca u 11 sati na istom mjestu organizirali smo također tradicionalnu vožnju brodom za naše najmlađe sugrađane te ovim putem pozivam svu djecu i njihove roditelje na panoramsku vožnju motornim brodom Sfera.

Sljedeći događaj koji nas očekuje istoga dana je koncert proslavljene ženske klape Luka koji će se održati s početkom u 20 sati u dvorani Zora na adresi Vinodolska 1 (2. kat). Tom prilikom pozivam sve ljubitelje klapske pjesme da nam se pridruže i zapjevaju najljepše klapske hitove sa članicama naše najnagrađivanije ženske klape.

Obilježavanje 20-tog rođendana Županijske lučke uprave Crikvenica zaključiti ćemo svečanošću koja će se održati dana 10. prosinca u hotelu Esplanade na kojoj ćemo se zahvaliti svima onima koji su nam kroz svih ovih 20 godina bili podrška, zaključuje Kružić.

Mario Kružić, ravnatelj ŽLU Crikvenica

This entry was posted in Naslovna, Uncategorized. Bookmark the permalink.