Radovi na dogradnji luke Crikvenica nastavljaju se nakon turističke sezone

Radovi na dogradnji luke Crikvenica, kojima se predviđa izgradnja 130 metara zapadnog lukobrana i 60 metara Male palade, na kopnu su privremeno obustavljeni do kraja turističke sezone, dok se na moru još obavljaju nasipavanja koja će se zaustaviti krajem lipnja.

Riječ je o najznačajnijem projektu od osnivanja Županijske lučke uprave Crikvenica te dosad najvećem ulaganju u pomorsko dobro na području Primorsko-goranske županije koje je započelo u studenom prošle godine.
– S intenzivnim radovima na dogradnji luke Crikvenica nastavljamo u rujnu, a završetak cjelokupne investicije vrijedne gotovo 33 milijuna kuna planiran je do početka iduće turističke sezone, odnosno do lipnja 2020. godine. Ostvarenjem investicijskog ciklusa doprinijet ćemo daljnjem razvoju lokalnog gospodarstva i turizma, ali i znatnom unapređenju kvalitete života naših sugrađana, – rekao je ravnatelj Županijske lučke uprave CrikvenicaMario Kružić.

Cilj projekta je zadovoljavanje svih sigurnosnih zahtjeva za nesmetano odvijanje županijske brodske linije Crikvenica-Šilo (otok Krk) koja je od velike važnosti za stanovništvo otoka. Poboljšana usluga prijevoza putnika tijekom cijele godine omogućit će integriranost hrvatskih otoka u širu prometnu mrežu te unaprijediti preduvjete za zapošljavanje, obrazovanje i pristup medicinskoj skrbi stanovnicima otoka Krka.
Radove izvodi Zajednica ponuditelja koju čine Izgradnja d.o.o. iz Crikvenice, BSK commerce d.o.o. iz Rijeke i DSS obrt za izgradnju hidrograđevinskih objekata i podvodne radove iz Crikvenice. Projekt će gotovo u cijelosti biti financiran bespovratnim sredstvima europskih strukturnih i investicijskih fondova te sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za razvoj luka otvorenih za javni promet.

Radovi na dogradnji luke Selce, koji obuhvaćaju dogradnju postojećih gatova na lokacijama Stari Mul i Polača, djelomično su završeni. Gat na lokaciji Stari Mul nadograđen je za dodatnih 40 metara, dok su se radovi na dogradnji gata Polača odužili zbog poteškoća s temeljenjem posljednjeg u nizu pilota.
– Realizacijom navedenih radova osigurat ćemo 60 novih komunalnih vezova za lokalno stanovništvo, što će znatno olakšati svakodnevni život naših sugrađana, unaprijediti razvoj male brodogradnje i nautičke industrije općenito. Radovi će se izvoditi zaključno sa prvim tjednom srpnja, te bih zamolio sve stanovnike i turiste za razumijevanje, dodao je Kružić.

Radovi na dogradnji luke Perčin u Jadranovu, u vrijednosti od približno 14,5 milijuna kuna koju izvodi tvrtka BSK Commerce d.o.o. iz Rijeke, također su privremeno obustavljeni. Trenutno su izvedeni radovi na izgradnji gotovo 400 metara novog obalnog zida, te će se do kraja lipnja obaviti privez 3 plutajuća gata. Do kraja mjeseca također će se privezati svi postojeći korisnici komunalnih vezova, te će se dodijeliti novi vezovi.
Nakon turističke sezone ponovno će se intenzivirati radovi na popločenju hodne površine rive, postavi priključnih ormarića struje i vode, te na hortikulturalnom uređenju luke.

IZVOR: Portal Crikva.hr

This entry was posted in Naslovna, Uncategorized. Bookmark the permalink.