4. Dan karijera na Pomorskom fakultetu

Na riječkome Pomorskom fakultetu otvoren je četvrti Dan karijera, kako bi se studentima pomorstva pružila prilika da na jednom mjestu kontaktiraju brojne poslodavce i što prije i lakše pronađu posao. Predstavilo se gotovo 60 domaćih i stranih tvrtki, među njima i Županijska lučka uprava Crikvenica.

Na otvorenju je istaknuto da se lani, zahvaljujući Danu karijera, zaposlilo dvadesetak studenata. Najbrže posao pronalaze brodostojari, nautičari, elektroničari i informatičari. Interes poslodavaca je svake godine sve veći, pa se ove godine na Pomorskome fakultetu predstavilo 25 posto više tvrtki nego lani. Nakon susreta i razgovora poslodavaca i studenata na štandovima, organizirana su predavanja te predstavljanja firmi i njihovih djelatnosti.

Dekan Pomorskog fakulteta Alen Jugović pojasnio je da je cilj Dana karijera da svaki student dobije priliku za razgovor o poslu, ako ne i posao, te naglašava da se najlakše i najbrže zapošljavaju brodostrojari, koji odmah po završetku studija idu na brod, te nautičari, koji na posao čekaju tek šezdesetak dana –  jer je njihovo tržište rada cijeli svijet.

This entry was posted in Naslovna, Uncategorized. Bookmark the permalink.