Svečano otvorenje luke Podvorska u Crikvenici

Danas je prigodnom svečanošću otvoren rekonstruiran i dograđen dio luke otvorene za javni promet lokalnog značaja Podvorska u Crikvenici.

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji luke otvorene za javni promet lokalnog značaja Podvorska u Crikvenici započeli su početkom studenog protekle godine i trajali su nešto više od 5 mjeseci. Radovi su obuhvatili rekonstrukciju i dogradnju lukobrana (u dužini od 56 m), dogradnju postojećeg gata (u dužini od 40 m) te postavu hidrantske mreže. Završetkom radova broj postojećih vezova (277) u luci povećao se za dodatnih 40 vezova. Ukupna vrijednost investicije je 6,1 milijuna kuna, od čega je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture osiguralo 2,6 milijuna kuna, Primorsko-goranska županija 2 milijuna kuna, Grad Crikvenica 500.000 kuna, dok je preostali dio od milijun kuna osigurala Županijska lučka uprava Crikvenica.

Svečanom otvaranju bili su nazočni župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina,  pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Anđelko Petrinić, zamjenica župana PGŽ Marina Medarić, gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina, zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić, predsjednik Upravnog vijeća Županijske lučke uprave Crikvenica Dino Manestar s drugim članovima Upravnog vijeća te ravnatelji županijskih lučkih uprava s područja Primorsko- goranske županije.

 Navedena investicija u luku Podvorska predstavlja dosad najznačajnije ulaganje u lučki sustav na području Županijske lučke uprave Crikvenica, te je prvi od niza projekata kojima će se osigurati proširenja luka i povećanja broja vezova – rekao je u uvodnom obraćanju nazočnima Mario Kružić, ravnatelj ŽLU Crikvenica.

Ovo je jedno u nizu sličnih otvaranja na području Primorsko-goranske županije ovih dana, kada otvaramo niz obnovljenih riva i drugih objekata lučke infrastrukture. Unaprijedili smo sustav rada naših 8 županijskih lučkih uprava što daje rezultate. Ovo je dosad najveće ulaganje Županijske lučke uprave Crikvenica, a vrlo brzo kreće još veće – izgradnja zapadnog lukobrana. Ovime smo doprinijeli turističkoj ponudi i životu naših ljudi uz more, a svečano otvaranje smo upriličili nakon izbora za lokalnu samoupravu kako nam ne bi mogli predbaciti da ovu investiciju koristimo u predizborne svrhe – izjavio je župan PGŽ Zlatko Komadina.

Zadovoljstvo investicijom u luki Podvorska iskazao je gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina istakavši dobru suradnju Grada Crikvenice, resornog ministarstva i ŽLU Crikvenica, te najavio skoru gradnju zapadnog lukobrana u crikveničkoj luci.

Zadovoljan je bio i pomoćnik ministra  Anđelko Petrinić:
Ministarstvo je obnovu luke Podvorska financiralo s 2,6 milijuna kuna, a ove godine ćemo financirati slične zahvate s ukupno oko 50 milijuna kuna, od čega na području Primorsko-goranske županije 10,6 milijuna kuna. Mogu najaviti radove na 4 projekta u PGŽ – u Crikvenici, na Unijama, Cresu i Baški. Čestitam Županijskoj lučkoj upravi Crikvenica na obavljenom poslu i očekujem dobru suradnju na budućim projektima.  

IZVOR: Crikva.hr (Ivica Šubat)                

This entry was posted in Naslovna, Uncategorized. Bookmark the permalink.